Pris: 1500,- per/pers (Min 4500,-/4 personer)
Transport på forespørsel.
En vellykket tur til Stetind er innen rekkevidde for de aller fleste. Noen frykter den såkalte fingertuppstraversen, eller opprinnelig "seks-otte forbitrede fingertuptak" (Peter Wessel Zapffe). De fleste som har gått litt i fjellet og er i brukbar form vil kunne nyte denne turen til det ytterste. En del av turen er innmarsj til selve Stetinden og en del gange og klyving fram til "Mysosten". Der møter vi fingertuppstraversen før det blir litt klyving opp mot selve toppen. Det er luftig, så de med aller mest høydeskrekk vil nok synes det er litt skummelt, men frykt ikke! Våre dyktige guider prioriterer sikkerhet skyhøyt og kunne nok jobbet som coacher alle sammen, så både ung og litt eldre kommer fint opp til toppen i vårt selskap. Etter en litt lengre dag (rundt 10 timer), litt klyving og et par rappeller er du nok sliten men til gjengjeld får du sette din fot på et av de aller største klassikerne i norsk tindesport. Det er ikke uten grunn at denne kjempen er kåret til Norges Nasjonalfjell.
Om Stetind:
Den sagnomsuste «ambolten» innerst i Stefjorden i Tysfjord kommune i Nordland, kan sees fra minst syv prestegjeld.
Fjellet har fra gammelt av vært et karakteristisk seilingsmerke for sjøfarende langs Nordlandskysten.
Stetind ble første gang besteget 30. juli 1910 av Ferdinand Schjelderup, Carl Wilhelm Rubenson og Alf Bonnevie Bryn. Før det hadde flere kjente tindebestigere fra både inn- og utland forsøkt å nå toppen. Eventyr og berømmelse lokket. Sommeren 1888 fikk datidens mest kjente tyske tindebestige, Paul Grussfelt, sammen med den norske fjellpioneren Martin Ekroll, sin drøm knust. Dansken Carl Hall fikk bygget sin varde på fortoppen som bærer hans navn, men kom ikke lengre. Heller ikke engelskmannen Willian C. Slingsby, som senere beskrev Stetind som «the ugliest mountain I ever saw», nådde toppen.
Et kvart århundre etter førstebestigningen innførte Arne Næss bolteklatringen i Norge. En ny utvikling var igang. I 1936-37 klatret Næss flere imponerende tekniske ruter til toppen av Stetind, blant annet Sydpillaren. Professoren og filosofen etablerte seg som selve kongen av Stetind, og foretok i 1963, sammen med R. Høybakk og K. Friis Baasted, den første vinterbestigningen av fjellet via Østveggen.
Stetind ble høsten 2002 kåret til Norges Nasjonalfjell.m «the ugliest mountain I ever saw», nådde toppen.
Kilde: Stetind.nu